“Door de nieuwe banden van Pirelli zal er meer ingehaald worden”

Volgens James Vowles, het hoofd van de strategieafdeling van Mercedes, zullen we komend seizoen meer inhaalmanoeuvres zien.


Pirelli introduceert dit jaar een nieuwe extreem zachter bandencompound, nog zachter dan de ultrasoft van vorig jaar. Daarnaast zijn al de verschillende bandencompound ook iets zachter en minder duurzaam dan vorig jaar. Dit zal volgens Vowles leiden tot meer inhaalmanoeuvres.

“De banden zijn zacht, wat betekent dat er meer bandendegradatie is, dat de rondetijden naar omlaag gaan en dat er meer pitstops zullen nodig zijn,” aldus Vowles. “Vorig jaar, wanneer je een tegenstander bijhaalde, was er niet veel verschil in rondetijden door het minder presteren van de banden. Daar waar je moest inhalen, in de remzones en tijdens de tractie, was er niet voldoende verschil.”

Een hogere bandenslijtage zal volgens Vowles leiden tot meer inhaalmanoeuvres en meer pitstops.

“In 2018 zullen er meer factoren zijn die het verschil maken en zullen we meer inhaalmanoeuvres zien. Momenteel weten we uiteraard nog niet hoeveel.”

“Volgens mij persoonlijk zullen we meer pitstops zien. Er zal iets meer ingehaald worden dan vorig jaar en de wagens zullen een stuk slechter presteren wanneer de banden erg versleten zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023