“Door de waarheid te vertellen worden er geen extra kranten verkocht”

Fernando Alonso is de speculaties en de insinuaties over hem en Ferrari beu. Dat mag duidelijk blijken uit zijn commentaar …
image
Het voorbije raceweekend was het opnieuw prijs. Er kwamen speculaties en kritiek over de boodschap die Alonso tijdens de kwalificatie over de boordradio aan het team gaf. Daarin viel een kritische ondertoon te bespeuren tegenover het team, meer bepaald over het feit dat Felipe Massa te ver voor hem reed.

Alonso verklaarde nadien dat het de bedoeling was dat Massa ervoor moest zorgen dat hij in de Braziliaan zijn slipstream kon rijden en daardoor dus iets sneller zou kunnen kwalificeren. Dat lukte echter niet omdat Vergne plots tussen beide wagens reed en de Braziliaan daardoor te ver voorop raakte. Alonso liet ook nog weten dat hij nadien Massa en het team bedankte over de boordradio maar dat daarvan niets op tv te horen was.

Het was het zoveelste voorval waarbij diverse media volgens Alonso probeerden om spanningen te creëren tussen hem en Ferrari. En dat doen de media volgens hem maar omwille van één reden: meer kranten proberen verkopen.

“Wat zondag betreft. Het is de derde of vierde race op rij dat sommige mensen spanningen proberen te veroorzaken tussen de rijders en het team,” probeert de Spanjaard alles binnen het juiste perspectief te plaatsen. “Vervolgens komen we naar de persconferentie en leggen we alles uit maar die waarheid zorgt duidelijk niet voor een meerverkoop van kranten.”

De spanning rondom Ferrari en Alonso is al enige weken te snijden en alle speculaties over Ferrari en de rijders zullen ongetwijfeld deze week een hoogtepunt bereiken. Algemeen wordt immers verwacht dat er in de komende uren of dagen meer duidelijkheid zal zijn over het rijdersduo van Ferrari in 2014.

Ook Kimi Raikkonen speelt daarin een cruciale rol. De Fin gaf gisteren aan dat hij binnen de 48 uur een beslissing zou nemen. Daarvan zijn ondertussen al heel wat uren verstreken. Het kan dus goed zijn dat die beslissing ondertussen reeds genomen is. Het blijft echter de vraag wanneer we officieel iets zullen weten …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}