“Door Ferrari lijkt de party-mode van Mercedes meer op een theekransje”

Red Bull-teambaas Christian Horner vergelijkt de veelbesproken ‘party-mode’ van Mercedes met een theekransje na de wederopstanding van Ferrari.


Het blijft Ferrari ook in Rusland voor de wind gaan. Nadat ze de laatste drie races op hun naam wisten te schrijven was het ook in Sotsji Charles Leclerc die de pole wist te veroveren. Vooral de eerste twee sectoren zijn op het lijf geschreven van de Ferrari’s en Mercedes slaagt er niet in om in de derde technische sector voldoende een vuist te maken.

Christian Horner stelde reeds na de derde oefensessie dat Ferrari het te kloppen team zou zijn dit weekend en dat omschreef hij op zijn eigen typische manier met een vleugje Engelse humor.

“Ik denk dat de Ferrari’s de grote favoriet voor de pole zijn,” zei Horner na de laatste oefensessie.

“We zijn er niet in geslaagd om een goede ronde neer te zetten op de zachte band maar hopelijk eindigen we kort bij Mercedes. Het lijkt erop dat dat spannend wordt.”

“Ik denk dat de party-mode van Mercedes er meer als een theekransje uitziet als je ziet wat Ferrari achter de hand heeft. Natuurlijk mag je ze nooit afschrijven maar Ferrari is duidelijk de maatstaf op dit moment.”

De voorspelling van Horner kwam uit want Charles Leclerc was ongenaakbaar tijdens de kwalificaties. Lewis Hamilton wist de schade nog enigszins te beperken en mag vanmiddag de eerste rij vol maken op de grid.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022