Door Piastri-saga dreigt Alpine ermee haar ‘Driver Academy’ op te doeken

Oscar Piastri - Kappa
Oscar Piastri - Kappa

Volgens Alpine-baas Laurent Rossi overweegt men bij Alpine om de Driver Academy stop te zetten en niet langer jong racetalent financieel te steunen. De beslissing zou een gevolg kunnen zijn van wat Alpine met Oscar Piastri heeft meegemaakt.

Oscar Piastri besloot immers om Alpine te verlaten voor een racezitje bij McLaren terwijl Alpine hem had aangekondigd als vervanger van Fernando Alonso. Piastri werd echter jarenlang geruggesteund door Alpine, ook op financieel vlak.

Eerder lieten Laurent Rossi en Alpine-teambaas Otmar Szafnauer weten dat de beslissing van Piastri indruist tegen elementaire beleefdheid, loyaliteit en integriteit.

“De meeste mensen in de paddock hebben dezelfde mening en hetzelfde gevoel,” aldus Rossi tegenover ‘The Race’. “Dit is niet goed voor de sport. Naast de kleine kras die het heeft toegebracht bij Alpine denk ik dat het ook niet goed is voor de Formule 1 als sport.”

Rossi meent ook dat door de beslissing van Piastri men bij Alpine mogelijk beslist om haar programma voor jonge rijders stop te zetten.

“Wanneer je ieder jaar beslist om geld te besparen door niet meer in rijders te investeren, en vervolgens benader je ze met het geld dat je hebt uitgespaard, dat is een volledig andere propositie,” aldus de Alpine-baas.

“Ik ben er niet zeker van dat ik wil dat we zo’n rijders trainen, ik zou ze moeten ‘opsluiten’ door hen een contract aan te bieden dat niet aantrekkelijk is.”

“Hoe los je zoiets op? We vragen ons echt af of we na onze huidige selectie rijders er mee door moeten gaan en wie zijn verplichtingen tot het einde van een meerjarige samenwerking zal nakomen.”

“We vragen ons echt of we nieuwe jonge rijders moeten aantrekken en begeleiden. Waarom zouden we dat doen?”