Door slimme truc van Red Bull toch 39 000 fans tijdens GP van Oostenrijk

Red Bull Ring
Red Bull Ring

Tijdens de GP van Oostenrijk zullen er maar liefst 39 000 fans in de tribunes zitten, dit terwijl er in Oostenrijk op buitenevenementen normaal gesproken maximaal 3 000 personen aanwezig mogen zijn. Dr. Helmut Marko legt in een gesprek met ‘Formel1.de” uit hoe een slimme truc er voor zorgt dat er in Oostenrijk toch veel meer fans aanwezig zullen zijn.

De GP van Oostenrijk wordt met 39 000 fans met voorsprong de race met het meeste publiek. Toch is er in Oostenrijk een coronamaatregel die stelt dat op buitenactiviteiten maximaal 3 000 personen aanwezig mogen zijn. En handigheidje van de organisatie zorgt er volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko echter voor dat die regel omzeild kan worden.

“De tribunes hebben allemaal een eigen ingang en uitgang,” aldus Marko tijdens ene interview met ‘Formel1.de’.

“Dat betekent dat iedere tribune een eenheid op zich is en dat ze onderling niet met elkaar in contact komen.”

De 13 tribunes met publiek rondom de Red Bull Ring zijn dus events op zich, die geen groot overkoepelend evenement vormen. Daardoor kunnen er dus 39 000 fans in plaats van maximaal 3 000 fans de GP van Oostenrijk bijwonen.

“Red Bull heeft reeds bewezen wat voor een geweldige organisatie het is en hoe ze zeer efficiënt de dingen kunnen organiseren, met testcertificaten, onderzoeken, of wat er door de overheid voorgeschreven wordt. Ik ga er dan ook van uit dat we een aanvaardbare hoeveelheid toeschouwers zullen hebben.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed