Drama voor Alonso tijdens dag 2 in de Dakar

Fernando Alonso mag een eindzege in de Dakar-rally na twee dagen al op zijn buik schrijven. Gisteren verloor hij meer dan twee uur nadat hij met zijn wiel tegen een rots aan knalde.


De tweevoudige wereldkampioen Formule 1 beschadigde de wielophanging van zijn Toyota Hilux en hij moest samen met zijn copiloot aan de bak om de schade te herstellen in afwachting tot de assistentietruck het duo kon bereiken.

In totaal verloren Alonso en Coma twee uur en vierendertig minuten op de winnaar van de etappe, Giniel de Villiers.

“We botsten met iets in het stof,” aldus Alonso. “We weten niet eens wat het was, omdat we niets konden zien.

“We hadden achtenveertig kilometer heel snel gereden en we hadden net Erik Van Loon, die voor ons stond, te pakken. Daarna volgden honderdtwintig kilometer in het stof met nul zicht tot we ergens tegenaan botsten.”

In eerste instantie ging het Spaanse duo wachten op de assistentietruck maar uiteindelijk slaagden ze er toch zelf in met hulp over de team radio om het euvel te verhelpen. Desalniettemin moest Alonso de etappe verder afwerken zonder remmen vooraan.

“In eerste instantie waren we van plan om te wachten op assistentie, omdat een vrachtwagen altijd vier of vijf uur achterloopt,” zei hij. “Maar rustig begonnen we te demonteren wat we konden demonteren.

“We hadden contact met het team en we informeerden hoe het ging. En op een gegeven moment vertelden ze ons dat als we dit en dat eruit konden halen, we het bijna konden repareren. We werden iets serieuzer en dat was het geval.”

“We reden zonder voorremmen. We moesten het voorste circuit afsnijden, dus we moesten voorzichtig rijden, maar het is nog een ervaring. Ik wilde de Dakar beleven met alle extra’s en dit is onderdeel van de race. Ik ben blij om hier te zijn en verder te gaan.”

Hij is wel tevreden dat hij voor zijn crash dicht in de buurt van het tempo van de leiders kon blijven. Op dit moment staan Alonso en Coma op een achtenveertigste plaats met twee uur en achtendertig minuten achterstand op leider Terranova.

“Ik denk dat het een goede dag was, het tempo was goed, ik deed slechts achtenveertig kilometer aan mijn tempo. Maar ik denk dat we minimaal in de top twee of drie zaten, toen ging de navigatie perfect, we gingen gewoon perfect.

“Over het algemeen houden we er een goed gevoel aan over om hier verder te gaan, want het doel is om de Dakar af te maken en de hele ervaring van begin tot eind te beleven. Natuurlijk is het resultaat het negatieve deel van vandaag.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen