“Drie testdagen is te weinig voor nieuwe F1-bolides in 2022”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Het aantal testdagen ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen werd dit jaar verder ingeperkt naar slechts drie testdagen. Voor het nieuwe F1-seizoen in 2022 zal dat echter niet volstaan, daarover zijn de teambazen het nu al eens.

Dit jaar wordt er met hetzelfde chassis gereden en zijn er slechts beperkte reglementswijzigingen. Daardoor, en ook om de kosten te beperken, werd beslist om het aantal testdagen tot drie dagen te beperken.

De gevolgen daarvan waren nu al voelbaar bij de teams. Er werden inderdaad kosten bespaard maar wanneer je tegen problemen aanloopt zijn de gevolgen veel groter.

De keuze voor Bahrein was volgens de teambazen dan weer wel een goede zaak. Ondanks de zandstormen die even het circuit teisterden waren de weersomstandigheden veel beter dan normaal in Barcelona het geval is.

“Het was sowieso positief om in Bahrein of Abu Dhabi te testen,” aldus AlphaTauri-teambaas Franz Tost. “Ik denk dat we ’s morgens goede omstandigheden hadden, maar op vrijdagnamiddag was het redelijk slecht.”

“Deze tijd van het jaar zijn de omstandigheden in Barcelona sowieso erg moeilijk. Het kan serieus regenen, het kan erg koud zijn. Wanneer we daar zouden getest hebben dat had je een dag waarop het zou geregend hebben en was het ongeveer 14 graden. Dat zijn niet de optimale omstandigheden om met een F1-bolide te testen.”

Volgens Tost hebben de teams en rijders in de aanloop naar het F1-seizoen 2022 echter nood aan meer testdagen, vooral omdat de F1-bolides ingrijpend zullen verschillen.

“Tijdens het seizoen zullen we samenkomen en het bespreken. Volgend jaar hebben we een nieuwe wagen en ik denk dat drie testdagen niet voldoende zal zijn,” aldus Tost.

“We moeten echter een goede balans vinden tussen het aantal testdagen en de kosten. 2022 zal immers geen goedkoop jaar worden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023