“DRS in Monaco gebruiken is fout”

De FIA hakte de knoop door en DRS zal dus toch gebruikt worden in Monaco en daar is niet iedereen blij mee.
image

Reeds weken zeggen verschillende rijders dat ze vrezen voor de veiligheid als ze DRS gaan gebruiken. Iemand die we uiteraard blindelings uit dat lijstje met rijders kunnen halen is Rubens Barrichello. Als het op dergelijke zaken aankomt is de Braziliaan er steeds bij.

“Ik denk gewoon dat het verkeerd is,” zegt Barrichello in een reactie. “Ik zou graag willen dat de mensen aan de top eens in de wagen plaatsnemen en door de tunnel rijden met DRS open. Volgens mij wachten ze gewoon op iets dat ernstig fout zal lopen. Als er dan iets gebeurt dan zullen ze gewoonweg zeggen dat het volgend jaar in Monaco niet meer gebruikt zal worden. Men luistert niet naar de rijders en dat is gewoonweg fout.”

Er wordt vooral gevreesd voor de tunnel, waar het tot gevaarlijke situaties kan leiden. DRS mag bovendien tijdens de oefensessies en kwalificatie vrij gebruikt worden. Ook zal het circuit sowieso al gladder zijn door de vele rubberdeeltjes die op de baan zullen liggen. De zogenaamde ‘marbles’ die van de Pirelli-banden komen zullen er ongtwijfeld voor zorgen dat menig auto iets te breed zal gaan en een beschadigde voorvleugel of zijkant zal oplopen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print