“DRS is gevaarlijk, hopelijk wordt het afgeschaft”

Het veelbesproken DRS, ofwel drag reduction system, zorgt soms voor gevaarlijke situaties, dat bleek gisteren nog maar eens na de crash van Marcus Ericsson tijdens de tweede oefensessie.


Na de zware crash van Marcus Ericsson gisteren beseffen de F1-piloten dat een probleem met DRS erg dramatische gevolgen kan hebben. Carlos Sainz hoopt zelfs dat het systeem in de toekomst afgeschaft zal worden, al beseft hij tegelijkertijd ook dat het systeem momenteel noodzakelijk is om inhalen mogelijk te maken.

“Ik ben blij dat Ericsson oké is,” aldus Sainz. “Wat het artificieel ding genaamd DRS betreft, het is een gevaarlijk ding. Indien het niet dicht gaat dan verandert de balans van de wagen compleet, zeker wanneer je remt.”

“Ik hoop echt dat de Formule 1 zich in een richting gaat ontwikkelen waarbij er geen nood is aan DRS om in te halen. Ik heb vandaag echt het gevoel dat we DRS vandaag de dag nodig hebben want zonder DRS zou het bijna onmogelijk zijn om in te halen,” besloot Sainz.

Tijdens de GP van België moest Kimi Raikkonen eveneens opgeven omdat zijn DRS niet meer goed functioneerde na een aanrijding bij de start.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen