Drukke agenda brengt viering 70 jaar F1 in het gedrang

De plannen om de zeventigste verjaardag van de Formule 1 te vieren in Londen in de maand mei komen in het gedrang door de drukke F1-kalender in 2020.


Op dertien mei aanstaande zal het zeventig jaar geleden zijn dat de eerste GP in het wereldkampioenschap Formule 1 plaats vond in Silverstone. Onder het motto van “it’s coming home” plant Liberty Media een evenement in Londen tijdens het weekend van zestien en zeventien mei om dat te vieren.

Dat zint de teams echter niet want het evenement valt tussen het ‘back to back’-weekend van Zandvoort en Spanje en de GP van Monaco. Het wordt dan wel erg druk.

Liberty Media hoopt de teams te kunnen overtuigen maar volgens ‘RaceFans.net’ hebben die laatste laten weten bezorgd te zijn over de plannen.

Komend seizoen bevat al een record aantal races van tweeëntwintig. Daarbij komt ook nog het feit dat er een evenement wordt gepland in een ander land dan dat waar de volgende race gehouden wordt en dat maakt dat de druk groot wordt voor het personeel.

In 2020 zijn er al drie evenementen gepland, de week na de GP van Bahrein zal het eerste plaatsvinden in Kyalami. Voor het laatste, in New York, moet nog een datum vastgelegd worden.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021