Duidelijkheid over rol Schumacher bij Ferrari

Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft duidelijk gemaakt wat de toekomst van Michael Schumacher bij Ferrari is en welke zijn rol zal zijn. Volgens Luca di Montezemolo zal de zevenvoudig wereldkampioen gewoon in dienst blijven als raadgever van de Italiaanse renstal en zal hij vooral meewerken aan het bepalen van de strategiën tijdens races.

Tijdens de GP van Maleisië zou Michael Schumacher naar verluidt een verkeerde keuze gemaakt hebben toen Kimi Raikkonen vroeger dan de anderen om regenbanden ging. Na enkele rondjes begonnen de banden abnormaal te slijten omdat de regenbui op zich liet wachten en dat werd Schumacher dus even later verweten. Di Montezemolo legt uit wat de Duitser nog te bieden heeft en wat zijn verantwoordelijkheden zijn.

“Michael is nog steeds een deel van onze familie en hij maakt deel uit van onze geschiedenis. Hij kent enorm veel mensen indien hij goede voorstellen heeft dan willen wij die graag van hem weten. Veel meer dan dat zal hij niet moeten doen en daarom is hij niet altijd te zien tijdens races. Vorig seizoen heeft hij enkele races bijgewoond en dat zal ook dit seizoen het geval zijn. Michael zal geen echte verantwoordelijkheden hebben want daar heeft hij niet voldoende tijd voor. Hij zou te vaak naar Maranello moeten afreizen”, zo vertelde Luca di Montezemolo aan de pers.

Toen Michael Schumacher in 2006 de keuze maakte een punt achter zijn carriere te zetten mocht hij van de Ferrari-president actief blijven als rechterhand van Jean Todt maar dat voorstel weigerde hij. Di Montezemolo was telleurgesteld maar begreep de keuze van Schumacher.

“Toen Michael stopte wilde ik hem een hoge functie geven maar dat weigerde hij. Hij mocht de rechterhand van Jean Todt zijn als hij wilde maar hij wilde tot rust komen en genieten. Ik begreep zijn beslissing maar ik moet toegeven dat ik telleurgesteld was. Hij is verstandig en daarom vroeg ik hem om het eens een jaartje te proberen. Hij wilde echt niet dus vroegen we hem om ons af en toe tijdens races bij te staan.

“Michael wil graag werken aan projecten die betrekking hebben met alledaagse wagens. Hij leverde enorm veel werk af voor ons en kon overleggen met de medewerkers zoals geen ander. Hij heeft nog steeds een goede relatie met het team en we werken dus ook in de toekomst nog verder samen”, aldus Luca di Montezemolo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023