Duitse constructeurs voeren de druk op

Zowel bij Mercedes als bij BMW wil men snel een oplossing met betrekking tot de GP van Duitsland. Op dit ogenblik heeft Duitsland nog maar één GP-weekend en dat omwille van de slechte opbrengsten die volgens vele insiders te danken zijn aan het pensioen van Michael Schumacher. Hockenheim staat als enig Duits circuit nog op de kalender (afwisselend met de Nurburgring) maar de organisatie heeft ondertussen al laten weten dat de overheid zal moeten sponsoren.

Volgens autoproducent BMW is Duitsland zeer belangrijk voor hun F1-renstal en voor de verkoop van hun personenwagens. De F1 verliest volgens BMW teveel van haar traditie en mag het in Duitsland zeker niet voor bekeken houden. Op dit ogenblik staan er nog vijf Duitse rijders op de grid maar deze zouden niet hetzelfde effect hebben op de sport als Michael Schumacher destijds.

Norbert Haug is de huidige baas van Mercedes Motorsport en wil dat de fans uit Duitsland toch zekerheid krijgen over een race in eigen land.

"Onze Duitse supporters verdienen minstens één race per jaar. We hebben echt het liefst een race in eigen land. We komen van twee races per seizoen dus zou er toch minstens ééntje moeten blijven bestaan", aldus Norbert Haug.