Duitsland staat ook in 2019 op de F1-kalender

De F1 en Hockenheim hebben een akkoord bereikt om volgend jaar opnieuw een GP van Duitsland te organiseren. Daarmee komt er een einde aan het afwisselend wel en niet op de F1-kalender staan van Duitsland.


De voorbije jaren stond Duitsland een jaar wel, een jaar niet op de F1-kalender. Dat kwam omdat er ooit overeengekomen was dat de Hockenheimring en de Nürburgring afwisselend de GP van Duitsland zouden organiseren.

Doordat de Nürburgring in financiële problemen kwam stond de GP van Duitsland de voorbije jaren alleen op de kalender wanneer het de beurt was aan de Hockenheimring. Normaal de gesproken zou de GP van Duitsland dus volgend jaar ontbreken op de F1-kalender.

Liberty Media en de Hockenheimring zouden na weken van onderhandelen echter tot een akkoord gekomen zijn waardoor de Formule 1 volgend jaar kan terugkeren naar de Hockenheimring. De vergoeding voor het organiseren van de Duitse GP zou aanzienlijk verlaagd zijn, wat het samen met een zoektocht naar enkele partners mogelijk zou maken om Duitsland dus ook volgend jaar op de kalender te houden.

De voorlopige F1-kalender 2019 zou normaal gesproken komend week bekendgemaakt worden. Algemeen wordt verwacht dat daarop 21 races zullen staan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022