Dutch GP-baas: “Het speculeren over een nieuwe F1-kalender moet stoppen”

Volgens Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch GP, moet het speculeren over een nieuwe aangepaste datum voor de GP van Nederland alsook over een aangepast F1-kalender stoppen.


Nadat tot dusver de eerste acht races van de oorspronkelijke F1-kalender 2020 al sneuvelden wordt er druk gespeculeerd over wanneer de Formule 1 alsnog van start kan gaan en hoe een aangepast F1-kalender 2020 eruit kan zien.

Ook over een nieuwe datum voor de GP van Nederland wordt er serieus gespeculeerd. Daarbij valt dikwijls een mogelijke nieuwe datum in augustus maar Jan Lammers is geen fan van al die speculaties.

“Je moet je afvragen of augustus niet heel vroeg is, want dan zou je er vanuit gaan dat dit virus in juni of juli de wereld uit is. En dan nog moet je je afvragen of het gepast is dan feest te vieren terwijl half Europa getraumatiseerd is,” aldus Lammers in een interview met ‘Formule1.nl’.

Lammers laat vervolgens verstaan dat je gezien de huidige situatie in de wereld, alsook de onvoorspelbaarheid van het coronavirus, er als organisator zelfs voor moet open staan om in 2020 geen race te organiseren en eventueel de race uit te stellen naar 2021.

Volgens hem ligt de uiteindelijke beslissing bij de FIA en F1-eigenaar Liberty Media, al bevinden die zich in een enorm moeilijke situatie.

“Het virus regeert. De FIA en Formule 1 mikken op een bewegend doelwit. Wij kunnen in de tussentijd wel allemaal scenario’s doorspreken, maar dat heeft geen zin. Dat is lip service: praten om het praten. Dat willen we niemand aandoen: de fans niet, de media niet en onszelf niet. We moeten hetzelfde geduld vragen als we van de toeschouwers vragen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021