“Eau Rouge is nog steeds een bocht die je maag doet keren”

Vormt Eau Rouge nog steeds een even grote uitdaging als vroeger? Volgens velen niet maar het blijft wel een bocht die tot de verbeelding spreekt en waarin het minste foutje genadeloos wordt afgestraft.

Dat vindt ook Haas F1-piloot Romain Grosjean, die vorig jaar een podiumplaats behaalde tijdens de GP van België. Een podiumplaats dit seizoen zal er waarschijnlijk niet inzitten maar genieten van het circuit van Spa-Francorchamps gaat Grosjean zeker en vast doen.

Vooral naar Eau Rouge kijkt Grosjean opnieuw uit. Ondanks het feit dat er door de jaren heen enkele aanpassingen aan de bocht plaatsvonden en er verschillende rijhulpsystemen op de wagens bijkwamen blijft Eau Rouge volgens Grosjean een uitdagende bocht die ook nog eens intimiderend is.

“De eerste ronde waarbij ik volgas door de bocht ga is zoals een rollercoaster die op en neer gaat,” blikt de Fransman vooruit naar zijn volgend avontuur op het circuit van Spa-Francorchamps. “Je denkt dan bij jezelf, ‘Kan ik dat een volledige race volhouden?’. Eenmaal je het echter hebt gedaan dan is alles oké en begin je te genieten van de g-krachten.”

“Het is zeker en vast een bocht waarin je geen foutje wil maken. Kwalificeren in ‘propere’ lucht is zeker en vast goed. Wanneer je echter een ’tow’ krijgt door achter aan andere wagen te rijden dan kan je erg veel voordeel doen richting de vijfde bocht. Er is voor beide iets te vinden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}