Ecclestone hoopt nog steeds op nachtrace in Australië

De GP van Australië is traditioneel opnieuw de eerste race van het seizoen. Toch is het programma licht gewijzigd. Zo vindt de GP iets later dan gewoonlijk plaats, waardoor dit beter is voor het Europese publiek. Het startuur van de kwalificatie en race is later dan vorig jaar zodat het Europese publiek iets langer kan blijven slapen. Uiteindelijke doelstelling is uiteraard om nog meer kijkers voor de buis te krijgen.

Toch hoopt Bernie Ecclestone op nog meer. De Brit heeft de voorbije maanden reeds verschillende keren laten weten dat hij hoopt dat de GP van Australië een nachtrace wordt. In Australië zijn ze daar niet zo meteen voor te vinden. De kostprijs van de noodzakelijke verlichting weegt te zwaar door en daarom heeft Ron Walker het idee afgeschoten.

Toch blijft Ecclestone hopen op een nachtrace. Zondag start de race om 17 uur locale tijd en dus een paar uur later. Hierdoor zal het op zijn minst al beginnen schemeren wanneer de rijders de finish bereiken.

“Laat ons afwachten hoe deze twilight-race zal verlopen. Misschien dat Ron nadien er wel anders over denkt en het fantastisch vindt. Dan kan het wel eens zijn dat hij veel meer interesse toont in een nachtrace,” aldus Bernie Ecclestone.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023