Ecclestone: “Monza zal waarschijnlijk op de F1-kalender blijven”

Ondanks de onheilspellende berichten van de voorbije dagen is F1-baas Bernie Ecclestone er van overtuigd dat er ook in de toekomst een plaats weggelegd is voor Monza op de F1-kalender.

De Italiaanse krant ‘Il Fatto Quotidiano’ berichtte dat Monza erg dicht bij een exit op de F1-kalender zou staan (Lees: “Monza staat op het punt om van de F1-kalender te verdwijnen”). Bernie Ecclestone liet de voorbije maanden nog weten dat de organisatoren in Monza, net als al de organisatoren van andere F1-races, een ‘correcte’ organisatievergoeding moeten betalen.

Net daar wringt het schoentje want de organisatie in Monza zit krap bij kas. De organisatoren onderhandelen dan ook al maandenlang over een verlaging van die organisatievergoeding. Het circuit van Monza zou bovendien ook een grondige reorganisatie moeten ondergaan, wat uiteraard ook weer het nodige geld kost.

Ondanks alle onheilspellende berichten ziet Bernie Ecclestone de toekomst voor Monza echter positief tegemoet. Opvallend want vorige maand zei Ecclestone nog dat de toekomst van Monza niet in zijn handen lag.

“Ik denk dat Monza een F1-race zal blijven organiseren,” zei Ecclestone tegenover het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’. “Het is een discussie die onder volwassen mensen wordt gevoerd en we zijn nog steeds in gesprek. Uiteindelijk zullen we een akkoord bereiken, daar ben ik zeker van.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print