Ecclestone weldra in de cel?

Formule 1-CEO Bernie Ecclestone deelde in 2006 mogelijk steekpenningen uit om zijn ‘CVC Capital Partners’ van de overname van het Duitse ‘BayernLB’ te verzekeren. Aanklagers uit München hopen nu op gerechtigheid. Hopelijk Ecclestone ook.

In 2006 stond ‘CVC Capital Partners’ op het punt om de Duitse bank ‘BayernLB’ over te nemen. Gerhard Gribkowsky nam als voormalig lid van de bank de onderhandelingen tussen CVC en BayernLB voor zijn rekening. Nu zou gebleken zijn dat Gribkowsky destijds geen update van de waarde van de bank liet uitvoeren alvorens deze te verkopen. Vergeten is menselijk zou je denken. Toch niet helemaal.

Gribkowsky heeft in die periode ook nog eens 3 verdachte bedragen ontvangen. Na onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat het Bernie Ecclestone was die een totaalbedrag van 31.241.773 euro aan Gribkowsky overmaakte. De stortingen werden uitgevoerd zonder enig motief. Ook werd vermeld dat ‘Bambino Trust’ en ‘Bambino Holding’ de eigenlijke ontvangers moesten zijn. Totaal niet vreemd dat de verrichting uiteindelijk toch tussen Gribkowsky en Ecclestone verliep. Ecclestone maakt zich alvast geen zorgen, al zal daarover weldra een rechter moeten oordelen. Van Gribkowsky weten we ondertussen al dat hij zich op een gevangenisstraf 10 jaar mag rekenen als hij schuldig is bevonden. De inmiddels 80-jarige Bernie Ecclestone blijft lekker rustig.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print