Ecclestone wil nachtraces in China en Zuid-Korea

Afgelopen weekend werd de GP van Maleisië verreden. Een race waarbij het Europese tv-publiek nog vroeg moest opstaan voor de kwalificatie om zeven uur ’s morgens op zaterdag en de race op zondag om acht uur.

Dat zou alvast de laatste keer moeten geweest zijn. Ecclestone kondigde gisteren immers aan dat hij een overeenkomst heeft met de organisatoren om de race te verrijden bij kunstlicht. Dit moet ervoor zorgen dat voor het Europese publiek de race op een later uur plaatsvindt.

Bernie Ecclestone laat het hier echter niet bij. Reeds eerder raakte bekend dat de GP van Singapore dit seizoen de allereerste Grote Prijs Formule 1 wordt die onder kunstlicht wordt verreden. Ecclestone wil nu echter ook China overhalen om de race onder kunstlicht te organiseren, net als de GP van Zuid-Korea die vanaf 2010 op de kalender zal staan.

"We zullen met de mensen in China spreken en zien wat we daar kunnen doen," aldus Ecclestone.

Ondertussen blijft de Brit ook de druk op Australië opvoeren om er een nachtrace van te maken. De locale overheid in Melbourne wil niet opdraaien voor de factuur van de kunstverlichting maar Sydney heeft al gezegd dat het gerust de fakkel van Melbourne wil overnemen.

Ecclestone geniet ondertussen van de macht die hij heeft over de GP-organisatoren. De Brit dreigt er dan ook mee om de Formule 1 en Australië beiden hun eigen weg te laten gaan. Gedaan dus met het huwelijk tussen beiden.

"Er zijn geen kinderen bij betrokken dus er is geen groot probleem," zei Ecclestone laconiek.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023