“Komende races wordt duidelijk hoe sterk Mercedes en Ferrari zijn”

Volgens Toto Wolff, motorsportbaas bij Mercedes, zal tijdens de komende races duidelijk worden hoe de krachtsverhoudingen tussen de teams echt liggen.

De GP van Spanje is de eerste Europese race op de F1-kalender. Naast het feit dat de teams dan eindelijk hun grote motorhomes voor de eerste keer meebrengen, brengen ze ook vaak een heel pakket aan updates voor de wagens mee.

Na de overzeese races vormt de GP van Spanje immers het ideale moment om nieuwe onderdelen te introduceren en uit te testen. Bovendien vormt het Circuit de Catalunya ook op dat vlak een belangrijke parameter, aangezien de teams bijzonder veel ervaring op het circuit hebben door het vele testwerk dat er verricht wordt.

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal de komende races dan ook duidelijk worden hoe de echte krachtsverhoudingen tussen de teams liggen.

“We gaan tijdens de komende races enkele grote updates zien bij de verschillende teams en motorleveranciers. Nu zullen we echt een rangorde tussen de teams kunnen zien,” aldus Toto Wolff. “Barcelona zal vanuit dat perspectief dan ook een interessant weekend worden. We zullen goed voorbereid moeten zijn.”

Mercedes begon erg sterk aan het nieuwe seizoen met vier overwinningen op rij voor Nico Rosberg en Lewis Hamilton die op de tweede plaats staat in het kampioenschap. Mercedes zelf staat met een grote voorsprong aan de leiding bij de constructeurs maar de voorbije races kwamen er enkele deukjes in het onberispelijke imago van Mercedes en dan vooral op het vlak van de betrouwbaarheid.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}