Echtgenote van Adrian Newey reageert gepikeerd en verdedigt haar man 

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De vrouw van Adrian Newey, Amanda, is niet te spreken over de beweringen dat haar man niet het speerpunt zou zijn rondt de dominante wagen van Red Bull van afgelopen seizoen, de RB19. Ze heeft snoeiharde kritiek hierover op sociale media en spaart niemand. 

Adrian Newey’s vrouw Amanda heeft beweringen in twijfel getrokken die de inspanningen van haar man bij het ontwerpen van de dominante Red Bull RB19 in diskrediet brengen (Lees:l “Het technisch team van Red Bull is niet meer afhankelijk van Adrian Newey”). In dat artikel haalt Christian Horner aan dat Newey zeker nog een belangrijke schakel is in het team maar dat ze niet meer volledig afhankelijk van hem zijn. 

In een reactie hierover op een bericht op het sociale mediaplatform X schreef Amanda Newey kort en bondig: “Wat een onzin.” 

Amanda Newey reageerde ook persoonlijk op een andere gebruiker van X die suggereerde dat de RB19 niet één van de kampioenschap winnende auto’s van haar man was door te zeggen: “Absolute kletspraat”. 

Het mag duidelijk zijn, Amanda Newey staat als een blok achter haar man en verdedigt hem waar nodig met gevatte reacties. 

Adrian Newey is trouwens nog maar pas geëerd door koning Charles van het Verenigd Koninkrijk, hij stond mee op de ‘New Year’s Honours List’ van koning Charles. Hier wordt hij geprezen voor zijn inspanningen sinds hij eind jaren tachtig in de Formule 1 kwam.  

Geschreven door Vincent Bogaerts