“Eddie Irvine kon makkelijk wereldkampioen worden maar hij was ongelooflijk lui”

Volgens Eddie Jordan had Eddie Irvine makkelijk wereldkampioen kunnen worden moest hij niet zo lui geweest zijn en meer aan zijn conditie gewerkt hebben.


Volgens velen is Eddie Irvine de laatste F1-rijder van een generatie die zich liever lieten opmerken in nachtclubs, niet zelden in het gezelschap van vrouwelijk schoon, dan te werken aan hun fysieke paraatheid.

De flamboyante Ier kwam tijdens zijn carrière uit voor Jordan, Ferrari en Jaguar en wist voor de Scuderia vier races te winnen. Maar zijn eerste stappen in de Formule 1 zette hij dus bij Eddie Jordan en die vindt dat Irvine makkelijk wereldkampioen had kunnen worden moest hij niet zo lui geweest zijn.

“Hij zat de hele dag op zijn kont in zijn appartement,” zei Jordan in een lang interview met ‘Off the Ball’.

“Hij is de meest luie rijder aller tijden, en het is een schande omdat hij zo makkelijk wereldkampioen had kunnen worden.”

“Dat was zijn stijl. Hij was een nachtclubkerel en werd soms pas om 12 uur overdag, of zelfs later, wakker. Mijn houding ten opzichte van hem was dat ik een coach inhuurde die drie keer per week voor mijn fitnessprogramma zorgde.”

“En ik zei: ‘Barry wil je alsjeblieft komen proberen deze kerel onder handen te nemen.’ Ik intimideerde hem bijna in verlegenheid om er zeker van te zijn dat Irvine ’s morgens door de straten van Oxford zou lopen.”

“Ik vroeg me toen vaak af of hij op weg naar huis was van de clubs of net was opgestaan. Maar dat was Eddie Irvine, hij was een andere soort.”

“Hilarisch om mee te werken, maar erg irritant. Hij zorgde er steeds voor dat ik gek werd maar zo is het leven nu eenmaal. Sport brengt allerlei geweldige karakters en prachtige verhalen bij elkaar.”

Hoewel trainen geen specialiteit was van Eddie Irvine zorgde zijn speciale persoonlijkheid er volgens Eddie Jordan toch voor dat hij een succesvolle carrière heeft gekend.

“Hij had een zeer sluwe manier van doen en bij nader inzien was hij waarschijnlijk een van de slimste personen, niet door opvoeding maar gewoon door bedrog en intuïtie,” aldus Eddie Jordan.

“Hij had een groot vermogen om te weten waar hij aan toe was en hoe hij het kon maximaliseren. Niet alleen in de autosport, maar ook in het latere leven. Zijn vermogen om geld te verdienen, wanneer de beste tijd is om in en uit te stappen in bepaalde dingen.”

“Hij heeft een geheimzinnige gave om de positie die voor hem ligt te zien en er de volle waarde uit te halen.”

Maar F1-kampioen worden … dat lukte dus niet.

Dit bericht bekijken op Instagram

20 years ago apparently. #ferrari #austriangp߇ư߇¹

Een bericht gedeeld door Eddie Irvine (@eddieirvineofficial) op


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print