Eddie Jordan: “Alles is nu mogelijk op de rijdersmarkt, ik zou Sebastian Vettel kiezen als vervanger van Lewis Hamilton”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Eddie Jordan, voormalig teameigenaar bij Jordan en een nogal excentriek persoon, is van mening dat ze bij Mercedes Sebastian Vettel moeten overwegen om Lewis Hamilton te vervangen in 2025. Toto Wolff heeft nu als hoofdtaak een vervanger zoeken die de stoel van Lewis volgend jaar kan overnemen. Hoe onwaarschijnlijk de suggestie ook klinkt, Jordan is van mening dat deze serieus moet worden genomen.

“Als ik het was, ik zou serieus naar hem kijken”, vertelde hij aan de Formula for Success-podcast. “Ik denk dat het een goede keuze zou kunnen zijn. Mercedes is Duits net als Vettel, dat moet je als bedrijf altijd in overweging nemen.”

“We weten wat er eerder met Michael Schumacher is gebeurd’, verklaarde Jordan. “Hij ging op pensioen bij Ferrari maar naar waar kwam hij toch terug uit pensioen? Juist ja, Mercedes, dus dat is een mogelijkheid.”

In dezelfde podcast gaf voormalig F1-piloot David Coulthard een voorzichtiger antwoord op de suggestie dat Vettel zou samenwerken met George Russell bij Brackley. “Ik denk dat Vettel een goede, ervaren optie zou kunnen zijn.”

“Je moet opletten dat hij niet wordt weggeblazen door George Russell, dan gaat je marketingverhaal ook in rook op. Als ik Mercedes was, ik zou dan toch voor Fernando Alonso kiezen. Hij is zo fit als een leeuw, hij begrijpt de krachtbron dankzij Aston Martin, ik heb zelden zo iemand gezien van zijn leeftijd, dat is bijna buitenaards wat hij steeds weer weet neer te zetten.”

Zo ziet u maar, één transfer kan de F1-wereld op zijn kop zetten.

Geschreven door Vincent Bogaerts