Eddie Jordan: “Lewis Hamilton heeft Michael Schumacher nu al overtroffen”

Volgens Eddie Jordan heeft Lewis Hamilton Michael Schumacher nu al voorbijgestoken, ondanks het feit dat hij nog een wereldtitel minder heeft dan de ‘Rekordmeister.’

Dit bericht bekijken op Instagram

SIX TIMES ߌͰߏ† @lewishamilton

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op


Vorig weekend behaalde Lewis Hamilton de zesde wereldtitel in zijn carrière, dat is er een minder dan Michael Schumacher. Het is dan ook onvermijdelijk dat er vergelijkingen worden gemaakt tussen de twee en dat er onder kenners en fans duchtig gediscussieerd wordt over het feit wie nu eigenlijk de grootste is.

De man die Michael Schumacher zijn eerste kans gaf in de Formule 1, Eddie Jordan, heeft altijd over alles een duidelijke mening en dat is nu niet anders. De flamboyante Ier vindt persoonlijk dat Lewis Hamilton Michael Schumacher nu al overtroffen heeft en hij legt uit waarom.

Jordan vindt dat Michael Schumacher bij zijn zeven wereldtitels veel meer hulp gehad heeft van zijn team en zijn teamgenoten dan Lewis Hamilton, dat vertelt hij aan ‘talkSPORT.’

“Ik werkte destijds met mensen als Barrichello, Irvine, Fisichella en Alesi. Als we met Michael Schumacher een contract opstelden hoorden daar altijd randvoorwaarden bij. Wat we vorige week in Austin zagen was waarschijnlijk onmogelijk geweest.”

“Als Lewis hetzelfde soort contract zou gehad hebben dan had Bottas hem waarschijnlijk niet ingehaald. Dat kun je niet hebben in een competitieve sport, waar het ene deel van het team het andere dicteert.”

“Voor mij is dat een minpunt voor Michael. Zeven wereldtitels…. hoeveel zou hij er gewonnen hebben als hij niet de invloed en steun van de andere mensen in het team had gehad? “En ik heb het niet alleen over teamleden – ik heb het over de rijders.”

“Lewis is naar mijn mening al op een ander niveau. Hij heeft het in zijn eentje gedaan. Wat hij heeft gedaan, heeft zijn familie en zijn mensen trots gemaakt en daar kan hij terecht fier op zijn.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
De GP van Brazilië heeft naast een pitstoprecord ook voor het record van het jongste F1-podium ooit gezorgd.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022