Eddie Jordan: “Lewis Hamilton hoeft niet meer beter te worden”

Eddie Jordan ziet de toekomst voor Lewis Hamilton rooskleurig in. “Hamilton moet gewoon verder doen zoals hij bezig is omdat er niemand is die hem kan verslaan,” aldus de flamboyante Ier.


Hoewel het er op papier misschien niet zo uitziet tijdens de laatste races gelooft Eddie Jordan toch dat Lewis Hamilton in topvorm is. In een gesprek met ‘Gulf News’ vertelt de Ier dat veel mensen wellicht gedacht hadden dat Hamilton de titel al vroeger op het seizoen zou veiligstellen.

“Maar het was vaak heel belangrijk dat hij de juiste dingen op het juiste moment in het seizoen deed,” aldus Jordan. “Ik denk dat met de tweede plaats in Austin voor hem ook alles perfect verliep. Hij moest die zesde titel winnen om zich te kunnen concentreren op het volgende seizoen en zo een zevende titel aan zijn erelijst toe te voegen.”

“Lewis bevindt zich in een goede positie, daar bestaat geen twijfel over. Misschien zal hij de laatste race van het jaar niet winnen, maar hij is een zeer vastberaden jongeman die wil bewijzen dat hij nog steeds de snelheid in zich heeft die mensen willen zien. Eerlijk gezegd hoeft hij niet veel beter te worden, hij moet gewoon doorgaan zoals voorheen, want er is niemand die hem kan verslaan.”

“Daarom denk ik dat Lewis momenteel de beste Formule 1-rijder is. Misschien is hij zijn doel tijdens de strijd tegen teamgenoot Nico Rosberg wat uit het oog verloren. Nico was slim genoeg om daarna afscheid te nemen van de Formule 1 omdat hij nooit meer een titel zou hebben gewonnen als Lewis gewoon door was gegaan. Maar Lewis racet in een eigen wereld, hij kan domineren wanneer het hem uitkomt.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen