“Een bandenoorlog is niet goed voor de Formule 1”

Terugkeren naar meer dan één bandenleverancier, zoals destijds met Bridgestone en Michelin, is volgens Pirelli geen goed idee.

Momenteel is Pirelli al enkele jaren de enige bandenleverancier in de Formule 1. De Italiaanse bandenfabrikant zorgt jaarlijks voor enkele verbeteringen van haar banden, of ontwikkelt ze in een bepaalde richting op basis van wat de regelgevers wensen

Heel wat F1-fans zouden echter graag opnieuw meer dan één bandenleverancier in de Formule 1 zien. Volgens Pirelli is een nieuwe zogenaamde ‘bandenoorlog’ geen goed idee. De kosten gaan dan de hoogte in en het zou voor grote verschillen in prestaties zorgen.

“Het is een andere situatie. Momenteel voorzien wij al de teams van dezelfde banden. We zorgen er dus voor dat al de teams hetzelfde niveau halen wat betreft de banden,” aldus Maria Isola, de Racing manager van Pirelli, tijdens ‘Autosport International 2018’. “Indien je voor meer dan één bandenleverancier kiest dan verhoog je de kosten want dan moet er meer getest worden.”

Vooral de kleinere F1-teams zouden volgens Pirelli nadeel ondervinden.

“Je zal de topteams hebben die over betere banden beschikken dan de teams achteraan, aangezien je niet langer de verplichting hebt om aan iedereen dezelfde banden te leveren.”

“Je zorgt voor een verschil tussen de topteams en de rest. Misschien dat je met twee of drie bandenleveranciers enkele teams hebt die vooraan zullen strijden maar de rest zal vooral moeilijkheden ondervinden om goede prestaties te behalen.”

“Met de banden kan je immers makkelijk een halve seconde of meer snelheidswinst vinden. Je zal dan ook voor grotere verschillen zorgen dan dat vandaag het geval is,” besloot Isola.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023