“Een F1-team competitief maken kost vier keer zoveel als deelnemen aan de F1”

Ron Dennis, CEO van McLaren, vindt dat de Formule 1 zorg moet dragen voor de kleinere teams maar tegelijkertijd vindt hij ook dat men niet volledig door de knieën mag gaan om hen tegemoet te komen. Ook kost een F1-team competitief maken vier keer zoveel als simpelweg deelnemen aan de Formule 1.

De teams van Marussia en Caterham kwamen in moeilijkheden tijdens de tweede helft van het seizoen. Marussia lijkt definitief van de F1-grid te verdwijnen terwijl er nog een waterkansje bestaat dat we Caterham alsnog volgend jaar op de startgrid zien staan, al slinken de kansen daarop met iedere minuut die verstrijkt.

Ron Dennis is van mening dat de Formule 1 zorg moet dragen voor haar kleinere teams maar dat dit daarom nog niet moet betekenen dat de reglementering moet aangepast worden. De voorbije maanden werd er immers vooral gewezen naar de nieuwe V6-turbomotor en dat die enorm veel geld kost. Volgens Ron Dennis heeft het echter geen zin om het reglement opnieuw aan te passen want dat zou alleen maar tot meer nieuwe kosten leiden.

“Het enige dat ik kan zeggen is dat we op sommige vlakken dingen moeten wijzigen, maar zeker niet op het vlak van de regels,” zei Ron Dennis. “Er is geen grotere zekerheid dan dat de kosten naar omlaag gaan wanneer je de reglementering ongewijzigd laat. We mogen niet door de knieën gaan en regels aanpassen die het karakter van de Formule 1 aanpassen.”

“De Formule 1 is een collectieve sport, daar bestaat geen discussie over. Het is bijna zoals een circus dat rondreist en waarin iedereen iedereen kent. Het is iets dat iedere twee weken terugkeert en dat gedurende negen maanden in het jaar. Uiteraard zijn we allemaal competitief ingesteld maar moeten we ook voor elkaar zorgen. De situatie is complex.”

Volgens Ron Dennis bepaalt de ingesteldheid van de teams en hoe competitief ze willen zijn dan ook vooral hoeveel kosten ze in de Formule 1 maken.

“Iedereen die deelneemt aan de Formule 1 moet beslissen of ze deelnemen of zeer competitief willen zijn. Financieel betekent dat een groot verschil aangezien het vier keer zo duur is om zeer competitief te zijn dan dat deelnemen aan de F1 kost. Teams die competitief willen zijn maken dan ook vaak dezelfde fout doordat ze te ver gaan en daardoor te veel kosten maken en in financiële moeilijkheden geraken,” besluit Ron Dennis.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}