Een jaar na Bianchi bijna opnieuw een horrorcrash in Japan

Het scheelde niet veel of we hadden op het circuit van Suzuka opnieuw een horrorcrash beleefd en dat ongeveer een jaar na de crash van Jules Bianchi tijdens de GP van Japan.


Het was een emotioneel zwaar weekend voor het F1-team van Manor. Vorig jaar crashte Jules Bianchi tegen het einde van de GP van Japan. Nadat de Fransman eerder dit jaar aan de gevolgen van die crash overleed had de renstal om enige sereniteit gevraagd tijdens het raceweekend. Maar die sereniteit werd bijna doorbroken door haar eigen rijdersduo.

Will Stevens krijgt in ronde 45 blauwe vlaggen en week uit voor wagens die hem op een ronde gingen zetten. Stevens verliest in de 130R-bocht echter de controle over de achterkant van zijn wagen en schuift compleet dwars over de baan. Er ontstond een enorme rookwolk en Alexander Rossi, die achter zijn teamgenoot reed, kan hem tegen hoge snelheid maar nipt ontwijken.

Het had alvast veel slechter kunnen aflopen. Beide rijders moesten bliksemsnel reageren, al ging er ook een flinke portie geluk mee gepaard.

“Tijdens de laatste twee stints reed ik vlak achter mijn teamgenoot en probeerde ik voorbij hem te geraken toen hij plots spinde en een schuiver maakte ,” aldus Rossi. “Gelukkig kon ik uitwijken, al zag het er voor jullie minstens zo dramatisch uit als bij mij in de cockpit.”

De sponsor op de zijkant van de wagen kreeg alvast wat extra publiciteit, zoals ook het Lotus F1 team opmerkte.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022