Eerste F1-demo met vrouw uit Saudi-Arabië achter het stuur

Renault laat Aseel Al-Hamad, het eerste vrouwelijk lid van de motorsportfederatie uit Saudi-Arabië, voorafgaand aan de GP van Frankrijk een F1-demo geven. Daarmee wordt een historisch moment voor Saudi-Arabië extra in de verf gezet.


Vrouwen mochten tot afgelopen nacht niet met de wagen rijden in Saudi-Arabië. Vanaf middernacht, afgelopen nacht om 23u Belgische tijd, mogen vrouwen met de wagen rijden, een historisch moment dat het Renault F1-team overduidelijk extra wil benadrukken door een Saudische vrouw een F1-demo te laten geven.

“Ik hou al van jongs af aan van racen en motorsport. Een F1-bolide besturen gaat veel verder dan wat ik ooit voor mogelijk had gehouden en waarvan ik gedroomd heb,” aldus Al-Hamad.

“Het is is een eer om met de E20 van het Renault Sport Formula One Team te mogen rijden en dat voor het talrijke publiek van de GP van Frankrijk.”

“Door dit te doen op een dag dat vrouwen met een auto mogen rijden in het Koninkrijk van Saudi-Arabië toont wat je kan bereiken wanneer je de passie en de kracht hebt om van iets te dromen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022