Eerste gridpenalties voor GP van België een feit?

Nog enkele dagen en het raceweekend van de GP van België gaat van start maar de eerste gridstraffen zijn nu al bijna een feit.

Tijdens de zomerpauze liet Honda reeds verstaan dat het een update voor haar motor wil introduceren tijdens het raceweekend in Spa-Francorchamps. Maar dat zal waarschijnlijk gepaard gaan met gridpenalties voor Alonso en Button.

“Spa is werkelijk een spectaculair circuit, waarschijnlijk het mooiste op de kalender, maar gezien het unieke pakket aan downforce en motorkracht dat hier noodzakelijk is, speelt het niet in ons voordeel,” aldus Yasuhisa Arai, de motorsportbaas van Honda. “Daarom moeten we ons optimisme dan ook temperen en zullen we tot Singapore moeten wachten alvorens we de vruchten van ons werk zullen kunnen plukken.”

Na Spa-Francorchamps volgt met Monza immers nog een hogesnelheidscircuit dat eveneens een serieuze uitdaging vormt voor de motor. Honda wil tijdens de oefensessies op vrijdag haar aangepaste motor testen waarna het de motor ook wil inzetten tijdens de kwalificatie en race, maar dat zal gepaard gaan met gridpenalties.

“Zoals we aangekondigd hadden hebben we de karakteristieken van onze verbrandingsmotor aangepast, waardoor onze power unit voor Spa en de tweede helft van het seizoen verder verbeterd is. De oefensessies zullen belangrijk zijn om na te gaan hoe goed de motoren zullen samenwerken met de wagens. De GP van België zal echter een moeilijke race worden voor het team en de rijders, aangezien we gridpenalties verwachten en dat bij een erg lang circuit dat iedere fout bestraft.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen