“Eindelijk duidelijkheid over ‘ongeschreven regel’ die al heel lang bestaat”

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zijn erg tevreden over de nieuwe regel van de FIA die stelt dat er onder het remmen niet plots van rijlijn mag verandert worden.

De FIA reageerde met de maatregel vooral op de commotie die de voorbije maanden was ontstaan door de manoeuvres die Max Verstappen verschillende keren in remzones deed terwijl hij zijn positie probeerde te verdedigen.

Er kwam diverse keren protest van andere rijders maar Verstappen werd geen enkele keer bestraft of op de vingers getikt. Vanaf de GP van de USA zal Verstappen, maar ook de rest van het rijdersveld, niet meer plots van rijlijn mogen veranderen bij het aanremmen voor een bocht.

Lewis Hamilton is alvast tevreden dat de FIA voor duidelijkheid heeft gezorgd. Volgens Hamilton dreigde het anders in de Formule 1 uit de hand te lopen.

“Gedurende de tien jaar dat ik in de Formule 1 rij was er telkens dezelfde regel die al de rijders begrepen,” aldus de regerende wereldkampioen. “Het zijn alleen de nieuwkomers die mogelijk die regel niet respecteren, een regel die heel wat andere rijders heel wat jaren hanteren.”

“Toen Michael Schumacher in de F1 reed was er dezelfde regel en toen ik in de F1 kwam ook. Het zal interessant zijn om te zien hoe de nieuwe rijders hun mening is. Alles draait rond respect voor de andere rijder. We racen tegen serieuze snelheden en je wil verdedigen maar je kijkt uit wanneer je remt. Ik vind het geweldig dat Charlie de mening van het merendeel van de rijders heeft begrepen.”

Volgens Hamilton is het noodzakelijk dat er duidelijke regels zijn.

“De regels moeten erg strikt en duidelijk zijn. Anders begint iedereen het te doen wanneer men zegt dat het toegestaan is om tijdens het remmen van rijlijn te veranderen. Er zal dan opnieuw erg gevaarlijk gereden worden. Kijk bijvoorbeeld naar de IndyCar. Bij het minste dat daar gebeurt gaat de wagen aan het vliegen. Ik denk dan ook dat het de juiste beslissing is,” besluit Hamilton.

Ook Sebastian Vettel is het eens met Hamilton. Volgens de Duitser was de FIA in het verleden te laks door niet in te grijpen wanneer er onder het remmen plots van rijlijn werd veranderd.

“Ik denk dat het redelijk simpel is,” aldus Vettel. “De dag dat ik in de Formule 1 kwam was het duidelijk en een ongeschreven regel. Recent waren er enkele situaties waarbij men er mee wegkwam. Die boodschap zorgt ervoor dat iedereen het begint te doen.”

“Ik denk dat je zo een foute boodschap geeft. Uiteindelijk spraken we er vrijdag over en we waren gewoon aan het wachten tot er iets zou gebeuren. Daarom denk ik dat het goed is dat er actie is ondernomen,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022