Emotionele polepositie voor Felipe Massa

Felipe Massa zorgde voor de grote verrassing door de polepositie voor de GP van Oostenrijk te veroveren. Een polepositie die volgens de Braziliaan erg emotioneel geladen was.

Op de Red Bull ring zouden we immers een nieuw duel voor de polepositie krijgen tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton, maar niets was minder waar. Bij Mercedes schakelden ze immers zichzelf uit.

Hamilton schakelde zichzelf twee keer uit en door zijn tweede fout moest ook teamgenoot Nico Rosberg in de remmen gaan. Williams profiteerde optimaal en Felipe Massa veroverde de polepositie, voor teamgenoot Valtteri Bottas. Massa gaf na afloop van de kwalificatie ook toe dat de polepositie heel wat emoties uitlokte.

“Ik ben zo blij met wat vandaag gebeurd is,” zei Massa na het behalen van de pole. “Voor ons team is dit zo’n groots moment. Het was al enorm lang geleden dat ik nog eens een polepositie kon behalen, van in 2008 in Brazilië. Dit is dan ook een fantastisch moment.”

“Uiteraard moeten we ons op de race van morgen concentreren. Het zal een moeilijke en erg belangrijke race voor ons worden,” aldus Massa.

Emotioneel was de Braziliaan ook na het behalen van de pole op de Red Bull ring. Na zijn mindere periode de afgelopen jaren bij Ferrari lijkt Massa dit seizoen opnieuw beter te presteren, al scheelde het niet veel of Massa had voor dit seizoen geen renstal gevonden. Deze polepositie is dan ook een mooie beloning.

“Ik ben erg blij, erg emotioneel. Ik ben zo hard tevreden voor zowel mezelf als het team,” besluit de Braziliaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}