Enquête bij F1-fans: Verstappen top, Vettel flop

Na het eerste deel van het seizoen konden de fans de rijders beoordelen op de officiële website van de Formule 1, daarbij komt Max Verstappen als winnaar en Sebastian Vettel als grote verliezer uit de bus.


Na elke GP geeft een team van experten telkens punten aan de rijders en daarbij wist Max Verstappen het beste rapport voor te leggen. Halfweg het seizoen wilde de Formule 1 weten hoe de fans daar over dachten en na een rondvraag op de officiële website kunnen we concluderen dat de experten en de fans het eens waren.

Max Verstappen gaat in de poll Lewis Hamilton vooraf. De vijfvoudige wereldkampioen beleeft tot nu toe een boerenjaar en voor de zomerstop won acht van de twaalf GP’s. Dat betekent zoveel als de beste eerste seizoenshelft ooit voor Hamilton en hetzelfde geldt voor Carlos Sainz, die door de fans naar de derde plaats gestemd werd.

Over de posities vier en vijf zijn de fans en de experten het dan weer niet eens. Bij de resultaten van de fans moet rookie Lando Norris oudgediende Kimi Raikkonen laten voorgaan terwijl de experts dat anders zagen.

Op de zesde plaats vinden we met Charles Leclerc de eerste Ferrari-rijder terug, de Scuderia maakt een moeilijk seizoen door en dat laat zich ook merken in de beoordelingen van haar rijders. De plaatsen zeven en acht worden bezet door Toro Rosso met respectievelijk Alex Albon en Daniil Kvyat.

Albon zijn goede prestaties hebben er voor gezorgd dat hij na de zomerstop bij Red Bull aan de slag zal gaan, dit ten koste van Pierre Gasly.

Met Kvyat zal het waarschijnlijk afwachten worden hoe hij zal reageren op de promotie van zijn teamgenoot want de Rus had ongetwijfeld ook gehoopt op het zitje van Gasly bij Red Bull en de podiumplaats in Duitsland blijkt nu niet meer dan een pleister op een houten been.

Mercedes-rijder Valtteri Bottas bezet de negende plaats. De sympathieke Fin begon met een knaller aan het seizoen maar dat vuur dat is gaandeweg het seizoen vorderde stilletjes aan wat zachter gaan branden. In de ranking van de experten stond Bottas op de achtste plaats maar de fans vinden de prestaties van Kvyat blijkbaar beter.

George Russel sluit de top tien af. De Williams-rijder heeft de ondankbare taak om GP’s te betwisten met een draak van een auto maar laat desondanks toch flitsen van zijn klasse zien. Hij rijdt zijn teamgenoot Robert Kubica al sinds het begin van het seizoen om de oren.

Opvallende afwezigen in de top tien zijn ongetwijfeld Sebastian Vettel, het Renault-duo Hulkenberg en Ricciardo en Racing Point oudgediende Sergio Perez.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022