“Er heerste chaos in Zuid-Korea”

De GP van Zuid-Korea was een race vol spektakel voor de tv-kijker maar voor de fan ter plaatse ging het er allemaal veel minder leuk aan toe.
Voor de tv-kijker thuis bleef de frustratie beperkt tot een race die werd uitgesteld en achter de safety car startte. Uiteraard zullen veel fans zich afgevraagd hebben waarom de race niet gewoon gestart werd of waarom er zo lang achter de safety car werd gereden. Het is dan ook maar de vraag of de situatie bij aanvang van de race kon worden vermeden (lees artikel). Maar uiteindelijk zorgde de GP van Zuid-Korea wel voor heel wat spektakel.

Voor de fans ter plaatse was het allemaal heel wat minder. Eerst en vooral was er een grote file op één van de belangrijkste toegangswegen naar het circuit. Veel fans kwamen te laat op het circuit of zagen zelfs helemaal niks van de race.

Eenmaal op het circuit aangekomen waren de meeste faciliteiten niet afgewerkt zoals het hoort. Verbindingswegen op en rond het circuit waren in zeven haasten aangelegd. Sommige fans kregenzelfs plots een andere tribune toegewezen, maar het kon nog erger.

Veel fans die tickets hadden gekocht of zelfs gratis hadden gekregen werden de toegang geweigerd, zonder dat er iemand ook maar een logische verklaring voor kon geven. Laat staan dat er ergens een infostand aanwezig was.

Maar wie kunnen we beter het verhaal laten doen dan een fan ter plaatse?

“Ik heb om 13 uur bij het station staan wachten op de shuttle-bus. Normaal gesproken was er om de vijf à tien minuten een shuttle-bus maar er kwam pas een shuttle-bus om 14u30. Vervolgens kwam ik dan omstreeks 14u50 aan bij het circuit. Daar werd mij de toegang geweigerd. Er was echter niemand die mij kon zeggen waar ik meer informatie kon verkrijgen,” zei Park Min-young tegenover de ‘Korea JoongAng Daily’.

Park Min-young weet totaal niet waarom hem de toegang werd geweigerd en kan waarschijnlijk naar zijn geld fluiten.

“Ik heb twee tickets voor 300 000 Won (ongeveer 192 euro) gekocht. Naast mij stonden mensen met een baby die vier Zilver-tickets gekocht hadden voor ongeveer een miljoen Won (ongeveer 640 euro). Niemand van KAVO, de organisator, is naar de toegang gekomen om uitleg te geven. Ik kan het niet geloven dat men nergens informatie kon verkrijgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen