“Er is leven na Ferrari”

Dat is het opmerkelijk advies dat Rubens Barrichello aan zijn landgenoot Felipe Massa geeft.
image
Felipe Massa kreeg deze week te horen dat hij volgend jaar niet meer voor Ferrari zal rijden maar vervangen wordt door niemand minder dan Kimi Raikkonen. Het is nu de vraag of Felipe Massa bij een andere renstal in de Formule 1 een racezitje zal kunnen bemachtigen, of dat hij voor goed afscheid zal nemen van de sport.

Barrichello, die eerder in een gelijkaardige situatie als Massa verkeerde geeft zijn landgenoot het volgende advies: “Ik vind het erg jammer voor Felipe, maar anderzijds weet ik dat er een leven is na Ferrari,” zei Barrichello tegenover de Braziliaanse website Total Race. “Ik ben er persoonlijk het bewijs van. Kijk maar wat ik allemaal bij Brawn en daarna gepresteerd heb. Alles was goed en sommige dingen waren zelfs beter dan bij Ferrari.”

In 2009 behaalde Rubens Barrichello twee overwinningen hij kon zelfs meestrijden voor de titel. Dat allemaal bij Brawn GP, al moet Barrichello eerlijk gezegd ook durven toegeven dat de situatie die hij daar meemaakte echt wel uniek was. Een team dat ter dood veroordeeld was nadat Honda de stekker eruit trok maar enkele weken voor de start van het seizoen gered werd door Ross Brawn. Vervolgens werd Brawn GP meteen wereldkampioen.

Barrichello beseft echter ook als geen ander wat er allemaal komt bij kijken wanneer je voor een teamsals Ferrari rijdt.

“Voor Ferrari rijden is het meest spectaculaire dat er is maar het moment vlak nadat je Ferrari verlaat is enigszins bevrijdend. Je ondervindt minder druk en bent vrijer in het geven van interviews,” aldus Barrichello. “Er is een moment waarop je pijn voelt, maar er is ook nog een leven daarna. Je kunt mijn situatie ook niet vergelijken met de situatie waarin Felipe verkeert. Ik besloot immers om Ferrari te verlaten terwijl ik een contract met Honda had.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print