“Er worden miljarden geboden om een F1-team over te nemen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De interesse in de Formule 1 is zo groot dat bepaalde teams soms miljarden dollars aangeboden krijgen om te verkopen.

Er staan kandidaturen open voor nieuwe teams die willen meedoen aan het wereldkampioenschap Formule 1 in 2025. Voorlopig gelooft F1-baas Stefano Domenicali dat de huidige tien teams volstaan.

“Als je een goede show hebt, zijn twintig auto’s meer dan genoeg,” aldus Domenicali tegenover de officiële website van de F1. 

“Als je twee rijders of twee teams hebt die aan het strijden zijn, is de belangstelling enorm. Dus als je al twee teams hebt die aan het vechten zijn, zijn dat vier auto’s en dat is ongelofelijk.  Dus kun je je voorstellen dat er 20 auto’s, 10 teams zijn op het niveau dat er competitie is op de baan? Dat zou indrukwekkend zijn.”

Er is nochtans genoeg interesse van teams die naar de Formule 1 willen komen maar volgens Domenicali zijn de huidige teams voldoende.

“Ik zou zeggen: laten we afwachten. Mijn ‘nee’ is niet tegen iemand die binnen wil komen, dat moet ik verduidelijken omdat het anders lijkt alsof ik protectionistisch wil zijn, dat is niet het geval. Ik wil de juiste persoon zien en ik moet ook respect hebben voor degenen die de afgelopen periode in de F1 hebben geïnvesteerd, want we vergeten te snel het respect.”

“Nu wil iedereen in de bus springen die heel snel is. Maar we moeten voorzichtig zijn, we moeten de juiste beslissing nemen, dat is wat ik zeg.”