"Er zijn tegenwoordig teveel bestraffingen"

Het werd gisteren alweer een race vol controversen in Japan. Vooral de bestraffingen voor Hamilton, Massa en Bourdais deden heel wat stof opwaaien. Voor de ene fan was de ene beslissing juist maar de andere niet en voor een andere supporter was het dan weer omgekeerd. Ook de teambazen en piloten hadden zo hun mening over de beslissingen van de stewards.

Toro Rosso teambaas Gerhard Berger zag tijdens de race op Fuji hoe z’n piloot Sebastien Bourdais een straf kreeg opgelegd nadat hij in aanraking kwam met Felipe Massa. Berger vertelde na afloop van de race dat er tegenwoordig teveel en te vlug wordt bestraft. Berger was ooit zelf nog actief als rijder en is van mening dat er, als men de stewards mag geloven, teveel schuldige rijders zijn.

Ook Lewis Hamilton kreeg weer maar eens een bestraffing, dit maal voor een incident met Kimi Raikkonen in bocht één. Hamilton zou te breed zijn gegaan en daardoor vervolgens Raikkonen en nog enkele andere rijders van het circuit hebben gedwongen. Ron Dennis vertelde dat in het verleden zulke dingen ook regelmatig gebeurden maar dat er toen geen bestraffingen werden uitgedeeld.

Hamilton ligt dan weer minder goed in de markt bij een pak andere piloten. Naast de kritiek van Robert Kubica wees ook Nick Heidfeld de Brit met de vinger. Heidfeld vind dat Hamilton in de fout ging in bocht één en dat de stewards gelijk hadden. Jarno Trulli had dan weer een ander probleem met Hamilton. De Italiaan vindt dat Hamilton niet op tijd opzij ging bij het dubbelen en meermaals een blauwe vlag negeerde.

Wat teambazen, piloten en fans ook vinden, het zijn uiteindelijk de stewards die beslissen en zoals Mclaren eerder al ondervond is het zo goed als onmogelijk om in beroep te gaan tegen hun beslissing.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021