Ericsson: “Dat Leclerc naar Ferrari gaat bewijst hoe goed ik ben”

Marcus Ericsson is nog niet zeker van zijn racezitje bij Sauber voor volgend seizoen. De Zweed vindt echt dat het feit dat huidig teamgenoot Charles Leclerc een contract bij Ferrari krijgt bewijst hoe goed hij zelf is.


“Ze hebben mij niet echt een specifieke tijdspanne gegeven maar ik weet dat ik nu moet presteren,” aldus Ericsson tegenover ‘Autosport’. “Ik heb wel het gevoel dat ik de voorbije vijf à zes raceweekends beter heb gepresteerd.”

“Ik heb de voorbije races meer punten behaald dan Charles en hij heeft bij Ferrari een contract voor enkele jaren getekend dus ik denk dat dit veel zegt. Dat is ook wat ik moet doen, zo goed blijven presteren of zelfs beter.”

“Of dat voldoende is voor een contract weet ik niet en het is ook niet aan mij om daarover te beslissen. Ik moet gewoonweg blijven pushen en een goede indruk maken.”

Ericsson beseft dat er heel wat druk op zijn schouders rust om goed te presteren. De Zweed meent echter dat hij het best onder druk presteert. Tegelijkertijd beseft Ericsson ook dat er dit seizoen heel wat beweegt op de rijdersmarkt en dat het echt vechten voor een racezitje is.

“De strijd voor racezitjes is veel heviger dan de voorbije jaren, ik denk dat het contract voor Kimi dat ook bewijst,” aldus Ericsson. “Nu is er nog maar één racezitje bij Sauber en ik moet echt indruk maken en hard werken om te bewijzen dat ik mijn plaats in het team verdien.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen