Esteban Ocon: “Alpine kan in 2022 een gevaarlijke rivaal zijn”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Alpine moest tijdens het voorbije seizoen tevreden zijn met de vijfde plaats bij de constructeurs. Het wist daarbij nipt AlphaTauri achter zich te houden maar volgens Esteban Ocon kan Alpine komend seizoen een gevaarlijke rivaal zijn.

Ocon behaalde dit jaar zijn allereerste F1-overwinning en in Saudi-Arabië wist Valtteri Bottas pas in de allerlaatste meters de derde plaats van Ocon af te snoepen, anders had de Fransman dit seizoen nog een tweede keer op het podium gestaan.

Ondanks de enigszins teleurstellende vijfde plaats in het constructeurskampioenschap zijn er dus heel wat positieve punten om op terug te blikken. Vooral tijdens de tweede seizoenshelft werd er progressie geboekt en komend seizoen moet het volgens Ocon met de nieuwe regels nog een stuk beter kunnen.

“Ik vind het een enorme vooruitgang,” aldus Ocon. “Alles wat we binnen het team deden, operationeel, het nemen van strategische beslissingen, het zorgzaam met de banden omspringen, het zorgen voor de wagen, het maximale eruit halen.”

“Ik denk dat het een enorme vooruitgang is geweest en ik ben zeer blij dat we dat dit jaar hebben kunnen verwezenlijken.”

“We hebben uiteraard twee podiums behaald, bijna drie zelfs en dat met een wagen die niet zo goed als vorig jaar presteerde. Ik denk dat ons pakket niet zo goed was.”

“We slaagden er echter in om onze problemen te overwinnen en behoorlijke resultaten te behalen.”

In 2022 zal Alpine net als de andere teams met een volledig andere wagen rijden en dat biedt volgens Ocon kansen voor Alpine.

“We willen blijven doorgaan op dit elan,” blikt Ocon vooruit. “En zoals ik zei, eenmaal we over de snelheid beschikken zullen we een erg gevaarlijke rivaal zijn.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022