Esteban Ocon: “Ik offer alles op voor de F1, ik heb geen leven naast de F1!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Alpine-rijder Esteban Ocon offert naar eigen zeggen bijna alles op om in de Formule 1 zo goed mogelijk te presteren. Ook zijn privéleven lijdt hieronder bijzonder hard.

Esteban Ocon zet alles op alles om in de Formule 1 zo goed mogelijk te presteren. Dat dit loont heeft het voorbije seizoen bewezen want Esteban Ocon slaagde erin om teamgenoot Fernando Alonso te verslaan en 18 punten meer te behalen dan Alonso. Volgend jaar krijgt Ocon met Pierre Gasly een nieuwe teamgenoot en ook nu zet Ocon alles op alles.

“Het is geen geheim dat ik sinds vorig jaar erg hard met mijn fysio werk,” aldus Ocon tegenover ‘The Race’ over zijn erg intense voorbereiding van het F1-seizoen.

Ocon verwijst daarmee naar de aanstelling van Tom Clark als nieuwe fysio die hem begeleidt. Daarnaast werd ook Michel Berthelemot aangesteld voor zijn PR.

“We vormen samen een zeer sterk team,” aldus Ocon. “Het heeft me op het vlak van verschillende details zeer hard geholpen, ik kon mijn energie doorheen het jaar vasthouden.”

“Mijn trainingcenter, waarmee mijn fysio in Frankrijk communiceert, is verhuisd van de Pyreneeën naar Annecy. Ik woon daar niet al te ver vandaan dus ik kan een trainingkamp tussen de races door volgen.”

“Ik werk iedere dag zeer hard. Ik voel me veel sterker en ik voel echt dat ik meer energie heb dan vorig jaar, zelfs al was het seizoen veel intenser.”

Ocon geeft echter ook toe dat hij voor zijn enorme inzet en de vele inspanningen een serieuze prijs betaalt: ‘Ik zou zeggen dat ik naast de F1 geen leven heb!”