Esteban Ocon: “Ik was aan het wenen toen ik over de finish reed”

Renault-rijder Esteban Ocon liet weten dat hij aan wenen was toen hij over de finish reed na de GP van Sakhir en hij zijn eerste podiumplaats in de F1 scoorde.


Esteban Ocon veroverde gisteren de eerste podiumplaats in zijn F1-carrière. De Fransman wist het maximale te halen uit een strategie met slechts één pitstop en werd ook nog wat geholpen door de problemen in de pitstraat bij Mercedes.

Hij gaf aan geëmotioneerd te zijn want zijn terugkeer naar de F1 is niet altijd van een leien dakje gelopen. Ocon slaagde er maar niet in om een vuist te maken tegenover teamgenoot Daniel Ricciardo maar hij hoopt dat dit goed resultaat daar verandering in zal brengen.

“Ik heb geen woorden. Ik huilde op de finish,” zei Ocon. “Zoveel emotie gaat er door mijn gedachten, eigenlijk. Nu, het is een zwaar seizoen geweest aan onze kant. Het heeft niet altijd zijn vruchten afgeworpen, maar we zijn nooit gestopt met pushen, we bleven hard werken, en bleven gemotiveerd. Dat was erg belangrijk.”

“Op het moment dat er steeds minder mensen in je geloven, is het belangrijk om in jezelf te geloven en vandaag hebben we het waargemaakt. Ik ben er erg blij mee, het is hard werken, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen.”

De Renault-rijder maakt er ook geen geheim van dat het niet op rolletjes liep dit seizoen maar hij geeft aan dat een sterke teamgenoot in de persoon van Daniel Ricciardo hem beter heeft gemaakt.

“Daniel is een fantastische maatstaf,” voegde Ocon eraan toe. “Hij heeft een zeer solide seizoen gedaan in zijn tweede seizoen bij Renault, hij is opgestaan.”

“Maar over het algemeen, weet je, heb ik het gevoel dat mijn progressie ook sterk is geweest. Ik dicht de kloof met hem en dat podium te hebben is de kers op de taart.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print