Esteban Ocon: “Kennis die ik in 2019 opdoe bij Mercedes is onbetaalbaar”

Ondanks dat Esteban Ocon dit seizoen langs de zijlijn moet toekijken leert de Fransman naar eigen zeggen enorm veel bij door deel uit te maken van het Mercedes F1-team.


Esteban Ocon is momenteel reserverijder bij het Mercedes F1 team maar voor de Fransman zijn de komende dagen mogelijk cruciaal voor zijn toekomstige racecarrière. Ocon is samen met huidig racepiloot Valtteri Bottas immers de belangrijkste kandidaat voor het tweede racezitje naast Lewis Hamilton.

Eerder deze week berichtte ‘Auto Bild’ echter dat Ocon op weg zou zijn naar het Renault F1 team. In afwachting van meer duidelijkheid over zijn toekomst leert Ocon bij Mercedes naar eigen zeggen enorm veel bij.

“Ik leer enorm veel bij Mercedes. Wanneer ik terugkeer zal ik een veel completere rijder zijn,” aldus Ocon, die momenteel reserverijder is bij Mercedes, tegenover de officiële F1-website.

“Het is erg goed om hier te zijn en al deel uit te maken van het team. Mercedes is zo enorm succesvol en beschikt over enorm veel kennis. Die kennis is echt onbetaalbaar.”

“Ik heb enorm hard gewerkt op het vlak van feedback en het samenwerken met het team. Op het vlak van performance kan ik langs mijn kant geen vooruitgang boeken.”

“Mijn enige taak die ik goed kan doen is zo goed mogelijk doen wat het team mij in de simulator vraagt. Dat is dan ook wat ik momenteel doe.”

In de simulator brengt Ocon enorm veel uren door en die zijn naar eigen zeggen ook erg goed voor zijn persoonlijke ontwikkeling.

“Ik vergaar enorm veel kennis door de de vele uren die ik in de simulator doorbreng,” aldus Ocon.

“Ook als rijder gaat het me helpen focussen. Ik rij op enorm veel verschillende uren van de dag. Terwijl ik meer dan tweehonderd ronden aan het rijden ben zoeken we soms naar één of twee tienden? Het is erg zwaar maar het is goed en ik ben blij dat ik het doe.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022