Europese autofabrikanten steunen FOTA teams

De discussie in de Formule 1 duurt voort. Waar velen dachten dat het probleem gisteren zou opgelost worden door de publicatie van de deelnemerslijst voor het volgende Formule 1 seizoen, lijkt de controverse nog niet van de baan.
De FIA publiceerde een lijst met 13 teams. De tien huidige teams en drie nieuwkomers. Ook de acht teams uit de Formula One Teams’ Association (FOTA) werden dus opgenomen. Die FOTA teams blijven echter bij de voorwaarden die ze stelden bij de inschrijving: een aanpassing van het reglement voor volgend seizoen en een ander soort bestuur in de sport. Op dat laatste punt krijgen de FOTA leden vandaag een steuntje in de rug van de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA).

“Vandaag spraken de leden van de European Automobile Manufactuer’s Association over de huidige situatie in de Formule 1 en ze kwamen tot het besluit dat het huidige beleidssysteem niet kan worden verdergezet. De ACEA is tot de conclusie gekomen dat de FIA haar beleid moet moderniseren en transparanter moet maken. De procedures, onder andere voor het aanpassen van de regels, moeten voorzien in inspraak van haar leden en deelnemers.”

FOTA leden hebben nog tot volgende week vrijdag om hun voorwaarden in te trekken.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}