Exclusief: Bas Leinders blikt terug op de Grote Prijs van België

De Grote Prijs van België ligt weer achter ons. Het werd opnieuw een geweldig weekend voor de autosportfan. F1journaal blikt samen met de Belgische piloot Bas Leinders terug op het weekend.
Leinders zelf was niet aanwezig in Francorchamps. De Limburger moest racen met de FIAGT in Hongarije. Toch nam hij even de tijd om de Grote Prijs te analyseren.

Bas Leinders over…

…de beste prestatie in de GP van België 2009:

“Fisichella natuurlijk, het is ongelofelijk wat hij hier doet met zijn Force India. Polepositie is één ding maar echt racen voor de overwinning is nog iets ander. Hoed af voor die prestatie, nog maar eens het bewijs dat de piloot niet altijd piepjong moet zijn.”

…de slechtste prestatie in de GP van België 2009:

“Luca Badoer. In tegenstelling tot Giancarlo doet deze oude man het nog steeds niet goed. Het zal waarschijnlijk de allerlaatste F1 race uit zijn leven zijn.

…Luca Badoer en de GP van Italië.

“Ferrari moet absoluut Badoer uit die auto halen want ze maken zich belachelijk, Kimi die wint en Luca laatste? waar slaat dat nu op.”

…de crash in de eerste ronde

“Crashes horen nu eenmaal bij autoracen. En in een race moet je proberen voorbij te steken en als je grote namen achteraan in het startveld hebt staan dan kan er wel al eens iets gebeuren.”

…de meest uitdagende bocht op het circuit van Spa-Francorchamps:

“De meest uitdagende is Pouhon omdat Eau Rouge en Blanchimont in een F1 een rechte lijn is die makkelijk volgas genomen wordt.”

…z’n mooiste moment in Spa

“Mijn eigen mooiste moment in Spa is volgas door de Raidillon toen nog met de V10 en tegen 330Km/u omhoog en dat elke ronde in een Minardi!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:1:{s:9:”file_name”;s:15:”basheadline.jpg”;}
De Grote Prijs van België ligt weer achter ons. Het werd opnieuw een geweldig weekend voor de autosportfan. F1journaal blikt samen met de Belgische piloot Bas Leinders terug op het weekend.