F1 2011 video countdown: De GP van Australië!

Intussen zijn de eerste vrije trainingen al achter de rug. Het seizoen is dan toch eindelijk van start gegaan. We hebben er lang op moeten wachten, langer dan verwacht.
De meesten zullen morgen ongetwijfeld aan het scherm gekluisterd zitten voor de kwalificaties. Misschien dat deze al enig licht op de zaak kunnen werpen wie nu wel of niet klaar is met zijn huiswerk. Maar vooral, laten we hopen dat ook onze landgenoot Jérôme D’Ambrosio aan de start kan verschijnen, want vergeet die 107% regel niet. Die kan nog roet in het eten gooien, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het zal lukken.

Voor we opnieuw aan de race van 2011 beginnen, blikken we nog even terug op de GP Australië van 2010. Kwestie van het geheugen nog eens wat op te frissen. Melbourne is zoals altijd een wedstrijd met het nodige spektal. Alonso ging al rond in de eerste bocht na een contact met Button, Schumacher ging wijd, deed alsof hij met een grasmaaier van een paar miljoen euro reed en had een beschadigde neus. Even verder crashte Kobayashi met Hulkenberg en Buemi. Al na de eerste ronde was er een safetycar nodig.

Button wist zijn eerste race voor McLaren te winnen en tot ieders verbazing, moest Hamilton hem het nakijken geven. Hij kon dit voor elkaar krijgen door een strategische bandenwissel en als eerste op slicks naar buiten te komen. Button maakte nog wel een schuiver, maar bleef verder ongedeerd en reed dus zijn eerste overwinning tegemoet.

Thuisrijder Webber kon weer geen mooi resultaat neerzetten in eigen land. Hij kwam in de slotfase nog in aanraking met de achterzijde van de McLaren van Hamilton en moest daarop een nieuwe neus halen in de pits. Lewis werd zesde, Webber negende. De totaalbalans in Australië was een DNF voor 10 wagens.

Ook Renault begon sterk aan het seizoen. Kubica eindigde tweede en kon uiteraard tevreden zijn met het onverwachte resultaat na zijn overstap van BMW. Het werd zijn beste prestatie voor 2010. We hebben het al een aantal keer gezegd, het feit dat hij er dit jaar niet bij zal zijn, is een verlies voor de sport, maar we rekenen er op dat we hem wel nog zullen terug zien.

Nog 2 dagen!

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print