F1 2011 video countdown: Teamwork!

Vaak zien we van een Formule 1 team enkel en alleen de piloot, meestal wanneer die net gewonnen heeft.
Het is hij die op de foto mag, de interviews moet geven, in de boekjes komt, op het net de meeste hits haalt. Kortom, het is meestal de kop van de piloot, of op zijn minst zijn helm, die het meest onder onze neus geduwd wordt.

Toch staat hij er allerminst alleen voor. Het is een beetje afhankelijk van team tot team, maar er staat soms tot een klein leger achter die piloot. En dan hebben we het niet alleen over de pitcrew die feilloos een pitstop op enkele luttele seconden moet afwerken.

Dat klein leger mag je gerust letterlijk nemen. Denk maar aan alle medewerkers die in de fabriek werken, van ingenieurs tot ontwerpers. Allerhande gespecialiseerde techneuten gaande van de aandrijving tot aerodynamica en alles wat daartussen zit. En dan nog eens iedereen die met het team meegaat van race tot race gaan en ga zo nog maar even door.

En al die mensen zorgen ervoor dat de piloot in de best mogelijke omstandigheden in de best mogelijke wagen zijn werk kan doen, winnen. Een piloot is niets zonder dat team. Een team dat veelal gedoemd is om in de schaduw te werken, de schaduw van de piloot.

Wereldkampioenen Jenson Button en Lewis Hamilton ondervinden aan de lijven waarom ze niet zonder dat team kunnen.

Nog 7 dagen!
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print