F1-baas Chase Carey doneert 1 miljoen dollar aan diversiteitsfonds van de Formule 1

Chase Carey, de CEO van de Formule 1, heeft persoonlijk een erg krachtig financieel signaal gegeven …


Carey heeft immers geheel uit eigen zak maar liefst 1 miljoen dollar aan het diversiteitsfonds van de Formule 1 geschonken. Dat fonds werd naar aanleiding van de campagne #WeRaceAsOne opgericht die voor meer diversiteit in de Formule 1 moet zorgen.

De Formule 1 verwacht nu dat er verder heel wat bijkomende giften zullen volgen zodat de fondsenwerving van de stichting een versnelling hoger kan schakelen net als haar strijd tegen racisme en voor meer diversiteit in de sport.

“We hopen dat de giften verder zullen toenemen, dit zodat we in de toekomst meer stage- en opleidingsmogelijkheden kunnen aanbieden,” zo luidde het in een mededeling.

Ook Chase Carey bevestigde als CEO van de Formule 1 nogmaals dat hij vindt dat zijn sport diverser moet zijn.

“We vinden dat de Formule 1 inclusiever en diverser moet worden. Vorig jaar hebben we een strategie gelanceerd om de positie van onze sport te verbeteren maar we moeten en willen ook meer doen dan dat,” aldus Carey.

“We willen er voor zorgen dat mensen van alle achtergronden de beste kansen krijgen om in onze sport te werken, ongeacht hun geslacht, etniciteit, seksuele oriëntatie of lichamelijke aandoeningen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner