F1-baas Chase Carey: “GP van Groot-Brittannië moet niet in Silverstone doorgaan”

Formule 1-baas Chase Carey heeft te kennen gegeven dat er ook andere opties zijn om de Grote Prijs van Groot-Brittannië te laten doorgaan, dit indien de onderhandelingen met Silverstone op een sisser moesten uitdraaien.

Vorige week besliste de British Racing Drivers Club, de eigenaars van Silverstone, gebruik te maken van een clausule in hun contract met de F1 die hen zou toestaan om het te verbreken in 2019. Dat is zeven jaar eerder dan voorzien en de BRDC geeft als reden dat de kosten om de Grote Prijs te organiseren te hoog zijn. Ze hopen door gebruik te maken van de clausule hun contract opnieuw te onderhandelen met Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de F1.

Blijkbaar had Liberty Media, al voor de beslissing van de BRDC, voorgesteld om het evenement zelf te organiseren op voorwaarde dat ze gratis gebruik mochten maken van het circuit gedurende drie weken rond de Grote Prijs van Groot-Brittannië.

In “The Times” had F1-baas Chase Carey al te kennen gegeven dat hij een beetje verbaasd was dat de BRDC in zulke nauwe schoentjes was terecht gekomen met het organiseren van de race in Silverstone.

“Ik begrijp eerlijk gezegd sommige van hun uitspraken niet zo goed, zeker als ik kijk naar de andere plaatsten waar we zaken mee doen,” zegt Carey. “Maar goed, ik kan hun rekening niet maken maar vanuit ons standpunt kan ik wel zeggen dat ze hetzelfde behandeld worden als iedereen.”

Carey laat verstaan dat hij niets liever wil dan de Grote Prijs van Groot-Brittannië in Silverstone te houden maar tegelijkertijd laat hij ook weten dat er andere mogelijkheden zijn.

“Onze voorkeur gaat uit naar Silverstone maar de race hoeft niet absoluut daar door te gaan,” aldus de Amerikaan. “We hebben andere voorstellen gekregen maar het is niet zo dat we proberen om de ene tegen de andere uit te spelen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer