F1-baas Stefano Domenicali: “Beslissing om GP van Emilia-Romagna te annuleren is de enige juiste”

Ferrari
Ferrari

De Formule 1 besliste om de GP van Emilia-Romagna die normaal dit weekend zou doorgaan te annuleren en dt omwille van het aanhoudend noodweer dat de regio teistert. Volgens F1-baas Stefano Domenicali was die beslissing de enige juiste beslissing.

Duizenden mensen moesten geëvacueerd worden in enkele noordelijke regio’s van Italië nadat voor de tweede keer in slechts twee weken tijd er hevige regenval was en rivieren buiten hun oevers traden. Verschillende dodelijke slachtoffers zijn er al gevallen en te midden van al dat leed zou het erg vreemd aangevoeld hebben om een F1-race te organiseren.

Niet alleen werd voor gisteren en vandaag code rood afgekondigd voor Emilia-Romagna, ook de rivier vlak naast het circuit trad buiten haar oevers en op verschillende plaatsen op en rondom het circuit stond er erg veel water. De Formule 1 stond voor de keuze: alsnog afwachten in de hoop de race te kunnen laten doorgaan, of de beslissing op tijd nemen om de race te annuleren. Het werd uiteindelijk dat laatste en dat was volgens F1-baas Stefano Domenicali de enige juiste beslissing. Voorafgaand aan de beslissing om de race te annuleren was vanuit de autoriteiten al opgeroepen om de race niet te laten doorgaan.

“Het is zo’n enorme tragedie die heeft plaatsgevonden in Imola en Emilia-Romagna, de stad en de regio waarin ik ben opgegroeid. Mijn gedachten en gebeden zijn bij de slachtoffers van de overstromingen en de families en gemeenschappen die getroffen zijn,” aldus Domenicali. “Ik wil mijn dank en bewondering uiten voor de nooddiensten die ongelooflijk werk verrichten om de mensen te helpen die in nood verkeren. Zij zijn de helden waarop heel Italië trots is.”

“De beslissing werd genomen en het is de juiste voor iedereen in de lokale gemeenschappen en de F1-familie aangezien we de veiligheid moeten waarborgen en geen extra last mogen creëeren voor de autoriteiten die momenteel deze verschrikkelijke situatie aanpakken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print