F1-baas Stefano Domenicali: “Dominantie van Max Verstappen en Red Bull komt in gevaar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije jaren domineerden Max Verstappen en Red Bull de Formule 1 maar volgens F1-baas Stefano Domenicali dreigt er nu een einde te komen aan die dominantie.

Vorig jaar slaagde Red Bull erin op alle races te winnen, op één race na, de GP van Singapore werd door Ferrari gewonnen. Red Bull domineerde het F1-seizoen 2023 op ongeziene wijze maar ondanks dat Red Bull ook dit jaar sterk aan het seizoen begonnen is, lijkt van zo’n dominantie dit jaar hoegenaamd geen sprake.

Enkele races ver in het seizoen slaagden Ferrari en McLaren er al in om een race te winnen en we lijken de komende weken wel vaker een meer intense strijd voor de overwinning te krijgen. Ook volgens F1-baas Stefano Domenicali dreigt er een einde aan de dominantie van Red Bull en Verstappen te komen.

“Max kent tot dusver een redelijk foutloos seizoen, maar achter hem zijn de verschillen veel kleiner tussen de andere teams, ik verwacht dan ook meer strijd. Er zijn echter twee factoren die de dominantie van Red Bull kunnen bedreigen, zoals de wijzigingen binnen het team en eventueel nieuws op de rijdermarkt,” aldus Domenicali.

Domenicali begrijpt ook de kritiek niet dat de Formule 1 saai zou zijn, iets dat volgens de F1-baas niet waar is.

“Ik zie geen enkele reden waarom we de F1 saai zouden moeten vinden. De cijfers zijn inconsistent en reflecteren niet dat bijna iedere race op de kalender volledig uitverkocht is. Daarnaast hebben we nog nooit zoveel sponsors gehad en zoveel landen die een F1-race willen organiseren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print